Actualitate

Epidemiologul Molnar Geza trage un semnal de alarmă:„Prioritar e să deschidem școlile, nu restaurantele”

Epidemiologul clujean Molnar Geza a tras un semnal de alarmă cu privire la redeschiderea școlilor și nu consideră prioritate redeschiderea restaurantelor.

Epidemiologul Molnar Geza trage un semnal de alarmă:„Prioritar e să deschidem școlile, nu restaurantele” Epidemiologul Molnar Geza trage un semnal de alarmă:„Prioritar e să deschidem școlile, nu restaurantele”

Molnar Geza este de părere că măsurile cu privire la purtarea măștilor de protecție sunt bine venite, însă este de părere că redeschiderea localurilor în care se pot strânge mulți oameni trebuie amânată.

„Aş lăsa la ultimul loc mersul la restaurant şi întâlnirile în multe persoane, reluarea învaţământului este foarte importantă. Trebuie pastrată distanţarea fixă în limita posibilităţilor. (...) Cu cap se poate organiza şi acest lucru (...) unde sunt clase suficiente se poate face despărţirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanţării fizice în limita posibilităţilor”, a declarat Molnar Geza.


Epidemiologul clujean se așteaptă ca rata morbidității în ceea ce privește COVID-19 să scadă

"Eu cred ca suntem pe un platou în acest moment şi cred ca este un lucru îmbucurător, urmează scăderea morbidităţii, asta nu înseamnă că virusul va disparea. Fără discuţie purtarea maştii şi manuşilor cel puţin pe o lună de zile sunt binevenite. Şi foarte mare atenţie la igienă personală", a mai a spus epidemiologul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter