Actualitate

Slujbă religioasă cu iz penal. S-a deschis dosar după ce preotul din Mănăștur a dat undă verde enoriașilor

Probleme mari pentru preotul clujean care a organizat o slujbă religioasă în Vinerea Mare, la biserica Sfântul Ioan Gură de Aur.

Slujbă religioasă cu iz penal. S-a deschis dosar după ce preotul din Mănăștur a dat undă verde enoriașilor Slujbă religioasă cu iz penal. S-a deschis dosar după ce preotul din Mănăștur a dat undă verde enoriașilor

În data de 22 aprilie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfășoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen.

„În zilele de 18.04.2020 și 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriașilor în incinta locașului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorități”, se arată în comunicatul Parchetului.


„Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumției de nevinovăție”, mai transmite purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procuror Aurelian Mirel Toader.

CITEȘTE ȘI:


Credincioșii clujeni trec peste orice recomandare! Zeci de oameni s-au înghesuit la o biserică din Mănăștur. VIDEO

 

Preotul clujean care a ținut slujba de Vinerea Mare a fost amendat. Nici enoriașii nu scapă de sancțiuni!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter