Actualitate

Ce spune GCS despre ipoteza unui „scenariu 5” în lupta cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dezmințit existența unui "scenariu 5" de luptă împotriva coronavirusului, după ce informații false au fost vehiculate în spațiul public.

Ce spune GCS despre ipoteza unui "scenariu 5" în lupta cu COVID-19 Ce spune GCS despre ipoteza unui "scenariu 5" în lupta cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că informațiile referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului”, care au fost vehiculate de unele publicații, sunt false.

"NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare", transmite GCS. 


De asemenea, autoritățile au făcut apel la instituțiile de presă să nu publice informații care nu sunt confirmate din surse oficiale.

"Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt", arată GCS. 


România, în scenariul 4

România a intrat în scenariul 4 în data de 31 martie, atunci când în țară a fost depășit numărul de 2.000 de pacienți infectați cu coronavirus. În momentul de față, în România au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVI –19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

CITEȘTE ȘI


Informare GCS privind CORONAVIRUSUL: 9.242 de infectaţi. Peste 2.000 de vindecaţi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter