Actualitate

Klaus Iohannis anunță că relaxarea restricțiilor ar putea fi realizată după 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că o relaxare graduală a măsurilor de distanțare socială ar putea începe după data de 15 mai.

Klaus Iohannis anunță că relaxarea restricțiilor ar putea fi realizată după 15 mai Klaus Iohannis anunță că relaxarea restricțiilor ar putea fi realizată după 15 mai

Șeful Statului a declarat că, în condițiile în care numărul pacienților cu coronavirus și aL deceselor scade, vor putea fi relaxate măsurile de prevenție a răspândirii infectării cu COVID-19 începând cu data de 15 mai, atunci când decretul privind starea de urgență se termină.

"Este timpul să ne gandim la ceea ce se numește un plan de relaxare, atunci când conditiile vor fi îndeplinite. Este în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină pe 15 mai. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare", a declarat Klaus Iohannis.


Relaxare "pas cu pas" a restricțiilor

Președintele a menționat că relaxarea restricțiilor va fi făcută gradual, în funcție de recomandările specialiștilor, urmând ca autoritățile să anunțe un plan în viitor.

"Vreau să spun de la început că aceasta relaxare va fi făcută în pași. Nu va exista o relaxare dintr-o dată. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu comitetul științific, cu cei care sunt implicați în gestionarea epidemiei. Aceste lucru vor fi aduse la conștiința publicului. Vom face cu toții declarații. Pe partea economică, Ministrul Economiei va face și el declarații. În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze în politic. Am avut în aceste zile un contra exemplu de "așa nu" de la un institut. Nu poate fiecare institut să vină cu un plan propriu și să îl pună pe masa și să spună că așa se va întâmpla", a adăugat șeful Statului.


Autoritățile se vor implica mai puțin

Klaus Iohannis a menționat că relaxarea măsurile reprezintă pasarea responsabilității de la stat la fiecare cetățean, întrucât implicarea autorităților în viața fiecăruia va fi mai mică. 

"E important să înțelegem cp relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia. Responsabilitatea revine fiecăruia dintre dumneavoastră. Este prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri. Ceea ce am detaliat se referă la perioada de după 15 mai", a mai spus Iohannis.


CITEȘTE ȘI

Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre 1 mai! Ce măsuri vor lua autorităţile

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter