Actualitate

Muncitorii sezonieri plecați la muncă în Austria de pe Aeroportul Cluj, în IZOLARE. Unul dintre ei a fost infectat cu coronavirus

Peste 140 de români plecați la muncă sezonieră în Austria au fost plasați în izolare, după ce unul dintre ei a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Muncitorii plecați la muncă în Austria de pe Aeroportul Cluj, în IZOLARE. Unul dintre ei are coronavirus, sursă foto: captură video A1 Muncitorii plecați la muncă în Austria de pe Aeroportul Cluj, în IZOLARE. Unul dintre ei are coronavirus, sursă foto: captură video A1

Testele au fost făcute direct în aeroport, la sosirea în Innsbruck. În ultimele săptămâni, mii de români au plecat din ţară ca să muncească sezonier peste hotare, iar situaţia se poate repeta în orice moment, potrivit Antena 1.

Bărbatul testat pozitiv este deja în spital

Conform informațiilor din Austria, bărbatul testat pozitiv cu COVID-19 a fost deja internat în spital. De asemenea, alți 19 pasageri care s-au aflat pe scaunele apropiate celui infectat au fost plasați în carantină.


Restul muncitorilor care au plecat miercurea trecută, cu o cursă charter de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj au ajuns deja la fermele unde vor lucra, însă nu vor putea părăsi locul de cazare.

Le-a fost măsurată temperatura

Potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, tuturor pasagerilor adunați din toată țara de firma de recrutare le-a fost măsurată temperatura, însă niciunul nu avea simptome specifice COVID-19.


Abrudean afirmă că nu a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru că autoritățile austriece nu au înștiințat încă despre acest caz. Prefectul spune că autoritățile clujene au fost bine organizate cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială, iar riscurile de infectare sunt reduse.

CITEȘTE ȘI:


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus. De ce nu s-au respectat regulile de DISTANȚARE SOCIALĂ?

 

Încolonați, ca SCLAVII, fără nicio măsură de protecție! Așa au ajuns românii de la Cluj în Germania.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter