Actualitate

Bâlbâială de la cel mai înalt nivel. OMS: „Termenul de distanțare socială este GREȘIT!”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alţi experţi în domeniul sănătăţii recomandă mai degrabă folosirea termenului de „distanţare fizică” în locul celui de „distanţare socială”.

Bâlbâială de la cel mai înalt nivel. OMS: „Termenul de distanțare socială este GREȘIT!” Bâlbâială de la cel mai înalt nivel. OMS: „Termenul de distanțare socială este GREȘIT!”

Potrivit CNN, OMS recomandă înlocuirea termenului de „distanţare socială” în contextul pandemiei de coronavirus, pentru că poate implica un sentiment de deconectare de cei dragi, ceea ce poate avea un impact asupra sănătăţii mentale, fiind important este ca oamenii să rămână conectaţi social.

„Am spus distanţare fizică, deoarece este important să rămânem separaţi fizic, dar conectaţi social”, a spus Maria Van Kerkhove, o epidemiologă a bolilor infecţioase cu OMS, adăugând că oamenii ar trebui să aibă grijă de sănătatea lor mentală şi de cei dragi în timpul pandemiei.


Frică de singurătate, anxietate

Conform OMS, distanţarea fizică de ceilalţi este una dintre cele mai eficiente metode de a combate răspândirea coronavirusului. Acest lucru contravine însă dorinţelor oamenilor de conectare şi atingere fizică – ar putea contribui la sentimente de anxietate, frică de singurătate şi durere care ar putea crea o altă criză, de sănătate mentală.

Absenţa contactului fizic şi a conexiunii umane poate avea efect negativ. Acesta este unul dintre motivele pentru care Jamil Zaki, psiholog Stanford, sugerează redimensionarea „distanţării sociale”. „Distanţarea socială a fost termenul greşit de la început. Ar trebui să ne gândim la asta ca la o «distanţare fizică» pentru a sublinia că putem rămâne conectaţi social chiar şi în timp ce suntem separaţi”, a afirmat acesta.


CITEȘTE ȘI:

INCONȘTIENȚĂ. Clujenii au ieșit la iarbă verde, ignorând sfaturile autorităților. Raed Arafat, apel disperat la distanțare socială

 


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus. De ce nu s-au respectat regulile de DISTANȚARE SOCIALĂ?

 

Directorul OMS, avertisment către tineri: „NU sunteți invincibili!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter