Actualitate

Măsuri FĂRĂ PRECEDENT de Paște, într-o țară europeană. NIMENI nu iese din casă, de sâmbătă până luni

Măsuri înăsprite într-o țară din Europa, de Sărbătorile Pascale. Amenzi piperate pentru cei care nu respectă restricțiile.

Măsuri FĂRĂ PRECEDENT de Paște, într-o țară europeană. NIMENI nu iese din casă, de sâmbătă până luni Măsuri FĂRĂ PRECEDENT de Paște, într-o țară europeană. NIMENI nu iese din casă, de sâmbătă până luni

Grecia a anunțat joi o serie de măsuri privind distanțarea socială în perioada Paștelui, pentru oprirea răspândirii infectării cu coronavirus. Astfel, de sâmbătă dimineață și până luni la miezul nopții, amenda pentru deplasările care nu sunt esențiale s-a dublat, la 300 de euro. Mai mult, șoferii care sunt prinși în afara locuinței vor rămâne fără numerele de înmatriculare pentru două luni, arată GTP.

Organele de ordine publică se vor asigura că restricțiile sunt respectate, inclusiv aceea care limitează deplasarea cu mașina la maxim două persoane/autovehicul. Nerespectarea măsurilor impuse este sancționată cu amendă de 300 de euro pentru șofer, confiscarea numerelor de înmatriculare și amendă de 150 de euro pentru pasageri.


Poliția greacă anunță că va folosi drone și elicoptere în Atena și în alte mari orașe în perioada sărbătorilor, pentru a se asigura că regulile nu sunt încălcate.

2.207 persoane sunt infectate cu coronavirus în Grecia, fiind înregistrate 105 decese.


CITEȘTE ȘI

Iohannis pune piciorul în prag după relaxarea măsurilor de Paşte: „Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”

 

abonare newsletter