Actualitate

Un pastor dintr-un sat din județul Cluj a ținut adunări religioase și i-a îmbolnăvit pe oameni

Mai mulți credincioși ai unei biserici penticostale din Mociu, județul Cluj, s-au infectat de coronavirus, după ce pastorul a ținut adunări religioase, deși ordonanțele militare interzic acest lucru.

Preotul dintr-un sat din județul Cluj a ținut slujbe și i-a îmbolnăvit pe oameni Preotul dintr-un sat din județul Cluj a ținut slujbe și i-a îmbolnăvit pe oameni

Un focar de coronavirus a izbucnit în rândul penticostalilor din Mociu, după ce s-au făcut adunări religioase clandestine, cu nerespectarea prevederilor din ordonanțele militare, care interzic astfel de manifestări.

Oamenii credeau că au voie câte opt persoane la o slujbă, dar acest lucru nu este de fapt permis


Totul a pornit de la un asa-zis pastor penticostal din Mociu. Bărbatul a revenit din Anglia, la finele lunii martie și a stat în izolare într-un apartament din comuna Apahida.

„El are un apartament în Apahida, dar este din Mociu. A stat în izolare și a fost controlat de poliție. Mi-au spus că au verificat și bărbatul ar fi stat 14 zile în carantină. După ce s-a terminat perioada, el s-a dus la Mociu, unde locuiește, și a organizat slujbe clandestine”, a declarat primarul comunei Apahida, Grigore Fati.


În data de 8 aprilie, bărbatul era internat la Clinica de Boli Infecțioase Cluj, cu coronavirus, alături de familia lui. În plus, alte trei persoane, două verișoare și un nepot, au fost depistate cu coronavirus și internate, toate din Mociu.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a spus că a  făcut verificări și a aflat că pastorul care și-a îmbolnăvit rudele a făcut slujbe în toată această perioadă, la care ar fi participat puțini oameni.


„L-am sunat și mi-a recunoscut că a făcut slujbe, dar că au participat numai 8 persoane pentru că el știa că este legal. I-am explicat că numai la înmormântări și că la slujbe poate participa numai preotul, dar el a spus că nu știa. Așa și-a îmbolnăvit aproape toată familia”, a mai spus Fati, care nu știe câte persoane au participat de fapt la slujbele penticostalilor din Mociu.

Procurorii din Gherla au deschis dosar penal în acest caz. Inițial, procurorii au transmis că ar fi vorba de o înmormântare care a avut loc în Apahida. Gheorghe Fati însă neagă acest lucru.


„Știrea este 90% falsă. Această înmormântare nu a avut loc în comuna apahida. În comuna Apahida se respectă atât decretul stării de urgență cât și ordonanțele militare. Nu au avut loc slujbe religioase. Există trei infectați, dar nu sunt din comuna  Apahida. Mie mi-a spus că ar fi luat virusul de la altă persoană, care a fost în curte la socri săi. Alții spun că el ar fi transmis. Nu știu. Cert e că sunt patru persoane: el, soția și cei doi copii și alte trei persoane din comuna Mociu. Cele 16 persoane care au participat la slujbe sunt în izolare”, a spus primarul.

abonare newsletter