monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Mai puțini clujeni amendați pentru nerespectarea izolării

Dacă până acum, polițiștii clujeni dădeau peste 200 în fiecare zi, în 13 martie, numărul acestora a scăzut la 185.

Mai puțini clujeni amendați pentru nerespectarea izolării

La data de 13 aprilie, 623 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.


A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 447 de persoane din județul Cluj, iar 93 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate. De asemenea, au fost verificate  173 de locații de carantinare/izolare asigurate cu măsuri de ordine publică.

În ultimele 24 de ore au fost constatate 185 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 446.786 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.


Duminică, numărul amenzilor date de polițiști la Cluj a fost de 226, în valoare de aproximativ 456.700 de lei.

În domeniul situațiilor de urgență 132 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.


Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a nouă cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

186 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).


120 de clujeni, depistași cu coronavirus

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 409 persoane în carantină, 760 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 120 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI


Aproape 7.000 de români au fost confirmați cu coronavirus. Peste 1.000 sunt vindecați

 

Vela promite măsuri blânde de Paşte: "Vom lua măsuri pentru ca românii se se poată bucura de Paşte"