monitorulcj.ro Menu
Actualitate

AMENZI USTURĂTOARE pentru clujenii plimbăreți. Peste 600.000 de lei, într-o zi

În ultimele 24 de ore, 805 forțe de ordine au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

AMENZI USTURĂTOARE pentru clujenii plimbăreți. Peste 600.000 de lei, într-o zi

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 473 de persoane, fiind controlate totodată 40 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. De asemenea, au fost derulate 223 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Au fost aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 634.045 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.


131 de salvatori din cadrul ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Convoi pentru clujenii reveniți în țară

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 10 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare. Peste 180 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).


Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 558 persoane în carantină, 1.471 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 96 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Citește și 


Încă șase zboruri cu muncitori sezonieri, de pe Aeroportul Cluj. Boc: "Acţiunea de azi este organizată ca la carte"

 

Vești bune! Un pacient de 79 de ani din Cluj s-a vindecat de CORONAVIRUS!