monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Carbochim S.A. de către patronul Iulius Mall

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Carbo Europe S.R.L, filială a Grupului Iulius, intenționează să preia compania Carbochim S.A.

consiliul-concurentei-a-autorizat-preluarea-carbochim-sa-de-catre-patronul-iulius-mall

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Carbochim SA este o companie românească, specializată în producerea şi comercializarea de produse abrazive. Carbochim a înregistrat venituri şi din închirierea de proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială în municipiile Cluj-Napoca şi Ploieşti.


Carbo Europe SRL a fost înfiinţată în anul 2018, având ca obiect principal de activitate fabricarea unor produse chimice. Carbo Europe este deţinută de Iulius Holding SRL (compania mamă a Grupului Iulius) şi de către domnul Adrian Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One B.V şi Carbo Two B.V.

Grupul Iulius este dezvoltator şi operator de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se ansamblul urban multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcționează sub brandul Iulius, situate în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.


23 de milioane de lei a plătit patronul Iulius Mall

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, originar din Iași, a pus pe masă 23,5 milioane de lei pentru ca, prin intermediul companiei Carbo Europe, să achiziţioneze pachetul de 31% din Carbochim, producător de abrazive industriale.

Iulius Group, prin Carbo Europe, controlează deja pachetul majoritar de aproape 70%. Astfel, dacă oferta se va încheia cu succes în favoarea lui Iulian Dascălu, acesta ar avea cale liberă să delisteze compania de la Bucureşti. Preţul oferit de Carbo Europe în oferta derulată de EstInvest este de 15,1 lei pe acţiune, în creştere cu 4% faţă de închiderea precedentă.