Actualitate

FOTO. Cum arată fața unui asistent medical din prima linie a luptei cu COVID-19, după o tură de gardă

O fotografie cu fața unui asistent medical, după ce ore în șir a purtat echipament de protecție împotriva coronavirusului a ajuns virală pe platformele de socializare.

Foto: Facebook Foto: Facebook

În fotografie a fost surprins un asistent medical la UPU SMURD Iași, în urma unei intervenții la un bolnav de COVID-19. După mai multe ore de gardă la spital, masca de protecție și-a lăsat urmele.

"Fotografia este făcută după o intervenție la un pacient suspect de coronavirus, după câteva ore în care am stat în aceeași cameră cu pacientul și l-am îngrijit. Este loc de frică, și noi suntem oameni, dar de cele mai multe ori încercăm să ne facem datoria în cel mai profesional mod posibil. Trebuie să fim alături de pacienții noștri, mai ales în contextul actual. Avem echipament special pe care îl folosim în cazul pacienților cu coronavirus. Este destul de gros, dar ne oferă protecție. După ce lucrăm cu ajutorul echipamentului, după câteva ore intervin semne de oboseală", a declarat asistentul medical Vlad Ghețu, pentru Digi24.


.

Ultimele Stiri
abonare newsletter