Actualitate

Starea de urgență ar putea fi PRELUNGITĂ cu încă o LUNĂ

Raed Arafat a declarat că este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună în România.

Foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro  Străzi goale Cluj-Napoca Foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro Străzi goale Cluj-Napoca

„Dacă vorbim de starea de urgență e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență", a spus Arafat, potrivit Digi24.

El s-a referit și la cât va dura perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor: "Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut. Depinde cum va evalua situația."


Prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban.

Tot vineri, președintele Klaus Iohannis a spus că ne așteaptă o perioadă grea, până vom atinge vârful crizei, și a făcut apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște.


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter