Actualitate

Care blocuri se dezinfectează și care nu? Clujenii se plâng că nu se ține cont de programarea Primăriei

Mai mulți clujeni s-au plâns că nu au fost anunțați că blocul în care locuiesc va fi dezinfectat, iar alții au reclamat faptul că deși s-a anunțat dezinfectarea unde locuiesc, nu a venit nimeni.

Începând de marți, 31 martie 2020, Primăria Cluj-Napoca a început demararea unor acțiuni periodice de dezinfecție la asociațiile de proprietari din municipiul Cluj-Napoca, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020.

Dezinfecția se va face pe casa scărilor și în alte spații comune, în intervalul orar 9.00-17.00. Lista cu adresele asociațiilor de proprietari unde se va face dezinfecția va fi actualizată zilnic pe site-ul Primăriei, la secțiunea Administrație/Informații Publice/Comunicate. De asemenea, conducerea asociațiilor de proprietari unde se vor desfășura aceste acțiuni va fi anunțată cu o zi înainte cu privire la intervalul orar, modul de desfășurare a acțiunii, date referitoare la substanța folosită etc.


Monitorizarea desfășurării acestei activități se va face de către reprezentanți ai Primăriei, care vor însoți echipele prestatorului de servicii și vor efectua recepția lucrărilor.

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat suma de 7 milioane de lei pentru dezinfectarea tuturor blocurilor din municipiu, dar și pentru achiziționarea de dispozitive și dezinfectanți, care vor fi instalate la intrările în blocuri.


Deși Primăria a făcut o listă cu blocurile care vor fi dezinfectate în fiecare zi în parte, clujenii se plâng că echipele care se ocupă cu asta au trecut și pe la blocurile lor, deși nu erau programați pe site-ul Primăriei.

„Tocmai au venit cu dezinfecția, fără să anunțe. Horror. Sunt gaze extrem de toxice, introduse din belșug în scara blocului. Am deschis ușa apartamentului, sună de parcă se dărâmă blocul. Strănut non-stop de atunci, mă ustură ochii. Deci până ne omoară coronavirusul, ne gazează prostia. Nu există niciun fel de informație, ce substanțe, ce conțin, cum pot afecta sănătatea. Oamenii ăia care fac chestia asta au vreo protecție, știu la ce se expun?”, a scris o clujeancă pe Facebook.


Femeia locuiește pe strada Taberei, iar echipa care dezifectează a fost în zonă în decursul zilei de joi, chiar dacă nu figura în lista publicată de Primăria Cluj-Napoca.

Multe persoane s-au plâns și candidatului pentru Primăria Cluj-Napoca Emanuel Ungureanu, care i-a cerut primarului Emil Boc să vadă care este situația în teren.


„A început dezinfectarea în blocurile din Cluj-Napoca, nu am date dacă descinderea de astăzi a omuleților în alb prin scările de bloc cu dispozitive care împrăștie vapori pe bază de clor omoară coronavirusul. Ce mă îngrijorează este faptul că unii clujeni se plâng că nu au fost anunțați de această acțiune, alții că substanța activă vaporizată este prea concentrată, iar alții că este apă de ploaie. I-am transmis domnului primar rugămintea să verifice situația în teren, sincer, mă așteptam să îl văd îmbrăcat în combinezon și să ne arate care este procedura de lucru și să ne explice ce substanțe sunt folosite lângă un epidemiolog și un inspector de la Mediu. Este timp să facă asta chiar de mâine!”, a spus Emanuel Ungureanu pe Facebook.

De asemenea, Emanuel Ungureanu a adus în discuție și curățarea de praf a străzilor.


„Îl rog pe domnul Boc să înceapă curățarea străzilor care gem de praf, vedeta tv doctorul Streinu Cercel, un fel de lucan de care vom mai vorbi, ne explica doct că nenorocitul de Covid se ascunde în praf. Haideți domnule Boc, străzile sunt pustii, mai ales noaptea, haideți cu detergentul acela puternic pe străzi, chiar e nevoie, orașul este foarte murdar și acum e timpul pentru o curățenie generală. În baza principiului constituțional al colaborării loiale, i-am trimis domnului primar nemulțumirile cetățenilor la adresa firmei care face dezinfecția!”, a adăugat deputatul clujean.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter