Actualitate

Un nou FOCAR de INFECŢIE cu COVID-19. Mai multe persoane s-au INFECTAT la o adunare RELIGIOASĂ

Un nou focar de infecţie cu COVID-19 s-a produs în Reteag, o localitate bistriţeană aflată la aproximativ 15 kilometri de Dej.

un-nou-focar-de-infectie-cu-covid-19-mai-multe-persoane-s-au-infectat-la-o-adunare-religioasa un-nou-focar-de-infectie-cu-covid-19-mai-multe-persoane-s-au-infectat-la-o-adunare-religioasa

Mai multe persoane s-au infectat cu virusul COVID-19 în localitatea Reteag după ce au participat la o adunare religioasă organizată acasă la un sătean.

Primii pacienţi care au fost infectaţi şi internaţi cu noul coronavirus au fost cei doi soţi care au organizat întâlnirea, ulterior fiind depistată pozitiv şi o tânără de 15 ani. Reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică au început în Reteag o anchetă epidemiologică, fiind descoperite alte persoane cu COVID-19, unele fiind prezente la adunarea religioasă.


La adunarea penticostalilor ar fi participat un număr de 30 de persoane, deşi astfel de întâlniri au fost interzise prin Ordonanţă Militară. DSP anchetează în acest moment cazul, iar în acest moment există aproximativ 100 de persoane izolate preventiv care au fost sau urmează să fie testate.

Problemele din Reteag au apărut la scurt timp după ce în satul Cetan din comuna Vad au fost depistate pozitiv mai multe persoane care au intrat în contact cu un şofer de tir venit din Germania. Autorităţile au luat în calcul inclusiv închiderea satului, dar prefectul Mircea Abdrudean a considerat că pentru moment nu este cazul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter