monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Arhiepiscopia Clujului, donație de peste 180.000 lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase

181.145 lei și un aparat de monitorizare – donația Arhipiscopiei Clujului, a protopopilor și a preoților clujeni pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Arhiepiscopia Clujului, donație de peste 180.000 lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

„În aceste zile de mare încercare avem nevoie unii de alții și cu toții laolaltă avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, dar și de fapte concrete care să îi ajute pe cei care se luptă sau sunt afectați de această pandemie de coronavirus, care nu a ocolit nici țara noastră”, transmite pr. Bogdan Ivanov, de la Arhiepiscopia Clujului.

Pentru a veni în sprijinul medicilor și a personalului medical din prima linie, care îi îngrijesc pe bolnavii de coronavirus, ÎPS Mitropolit Andrei, PS Părinte Episcop vicar Benedict Bistrițeanul, angajații Centrului eparhial, protopopii, preoții din protopopiatele Cluj II și Cluj I, precum și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au donat suma de 181.145 lei Spitalulului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


Sumele colectate din donațiile făcute personal se prezintă astfel: Centrul Eparhial (50.000 lei), Protopopiatul Cluj II (45.565 lei), Protopopiatul Cluj I (35.580 lei), Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca (50.000 lei).

La această donație în bani, menită să asigure sprijin în achiziționarea de materiale sanitare de primă necesitate se adaugă și donarea de către Arhiepiscopie a unui monitor pentru funcțiile vitale Biocare iM 12E, cu accesorii, în valoare aproximativă de 7.000 de lei.


„De la începutul acestei epidemii în țara noastră, Arhiepiscopia Clujului, prin cele patru cantine sociale, la care se adaugă și Cantina Facultății de Teologie Ortodoxă, precum și prin Societatea Femeilor Ortodoxe din Cluj-Napoca oferă zilnic hrană și asistență la domiciliu pentru 450 de familii sau persoane singure, iar până în prezent ajutoarele au fost în valoare de 45.000 lei”, mai transmite Arhiepiscopia Clujului.