monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Curse GRATUITE pentru medicii din Cluj-Napoca prin aplicația de taxi și ridesharing Free Now

Free Now (Clever) susține personalul medical care luptă împotriva coronavirusului și personalul din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea stării de urgență din Cluj-Napoca.

Curse GRATUITE pentru medicii din Cluj-Napoca prin aplicația de taxi și ridesharing Free Now

Astfel, compania a creat o secțiune dedicată acestor eroi din spitale în aplicația de taxi și ridesharing Free Now, prin care pot comanda curse și se pot deplasa gratuit de la și către locul de muncă în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu.

„Medicii din toată țara și toți cei care sunt direct implicați în gestionarea situației de urgență sunt în această perioadă într-o cursă continuă împotriva virusului și au nevoie de tot sprijinul. Ei sunt eroii din spitale și, de aceea, Free Now extinde acum acest demers pornit cu numai câteva zile în urmă în București. Astfel, reușim să sprijinim și medicii din Cluj-Napoca să ajungă cât mai rapid și sigur la locul de muncă sau acasă, evitând riscurile asociate deplasării prin mijloace de transport în comun sau prin mijloace proprii după o gardă extenuantă”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la Free Now (Clever).


Cursele gratuite sunt asigurate cu sprijinul unei flote speciale formate din șoferi parteneri din Cluj-Napoca. În acest moment, aproximativ 100 de șoferi s-au alăturat inițiativei și vor desfășura exclusiv curse pentru medici și pentru personalul implicat în gestionarea situației de urgență. Inițiativa Free Now este susținută și de aplicația yeParking, care adună în prezent o comunitate de 10.000 de șoferi.

Free Now face toate demersurile pentru a găsi și alți eroi din stradă, dispuși să își pună voluntar la dispoziție mașina și timpul pentru a-i conduce pe medici, fără să aștepte nicio compensație, și își propune să extindă ajutorul pentru medici și dincolo de București și Cluj-Napoca, în alte orașe din țară în care aplicația este disponibilă. Pentru desfășurarea curselor în condiții de siguranță, compania a identificat o soluție pentru dotarea mașinilor cu un panou despărțitor între scaunele din față și bancheta din spate.


Totodată, Free Now a încheiat un parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București prin care oricine poate să ajute, de acasă, eroii din spitale aflați în cursa contra coronavirusului. Cu cât mai multe donații, cu atât mai multe curse pentru medici, dar și sprijin financiar pentru șoferii voluntari, pentru cheltuielile cu carburantul și cu măști, dezinfectanți și mănuși necesare pentru desfășurarea în condiții cât mai sigure a curselor. Toate informațiile despre cum poate să ajute comunitatea sunt disponibile pe free-now.com/eroi.