Actualitate

Noi detalii despre cazul pacientului de 77 de ani, cu COVID-19, decedat la domiciliu. A mers la două spitale înainte să moară

Pacientul de 77 de ani, care a decedat în cursul zilei de miercuri, a trecut și pe la Spitalul Orăşenesc Năsăud, înainte de a merge la Spitalul Județean din Bistrița.

Pacientul de 77 de ani din comuna Ilva Mică, diagnosticat cu COVID-19 după ce a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi decedat la domiciliu, a trecut şi pe la Spitalul Orăşenesc Năsăud, unde a fost declanşată de asemenea o anchetă epidemiologică, a declarat joi, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Daniel Marcu.

"Da, a fost şi la noi la spital pentru câteva ore, în data de 21 martie. Acum se face anchetă epidemiologică. A fost consultat de un medic din Bistriţa, de la Infecţioase, care vine şi face gărzi şi la noi", a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Năsăud.


Bărbatul de 77 de ani a ajuns la spitalul din Năsăud în aceeaşi zi în care s-a aflat că o altă pacientă, din comuna Salva, transferată cu o săptămână mai devreme la spitalul din Bistriţa, a fost diagnosticată cu COVID-19.

Managerul spitalului năsăudean spune că cei care s-au ocupat de pacientul de la Ilva Mică nu au fost aceiaşi care au intrat în contact cu femeia din Salva, intraţi în izolare la domiciliu în 21 martie şi printre care se numără un medic confirmat ulterior ca fiind infectat cu coronavirus.


"În 21 martie au fost deja izolaţi la domiciliu toţi. Noi am aflat ziua, pacientul (de 77 ani - n.r.) a venit seara, la ora 19,00 şi ceva. Acum suntem în anchetă epidemiologică cu personalul care a efectuat controlul, şi apoi vedem ce se întâmplă. Astăzi nu este niciunul la serviciu, aseară nu a fost niciunul dintre cei care au fost în ziua respectivă (de 21 martie - n.r.) pe grafic", a precizat Daniel Marcu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany, a informat, miercuri după-masă, că s-a primit rezultatul pozitiv pentru COVID-19 al unui pacient în vârstă de 77 de ani din Ilva Mică, care fusese externat în data de 30 martie de la Secţia de medicină Internă, fără ca medicul curant să respecte protocolul prevăzut în cazul suspecţilor de infectare cu noul coronavirus.


În cursul nopţii de 30/31 martie, bărbatul de 77 de ani a decedat la domiciliu, iar în 1 aprilie, imediat după ce s-a aflat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, familia l-a înmormântat.

Bărbatul a fost internat la spitalul din Bistriţa în data de 22 martie, cu bronhopneumonie, şi completase declaraţia pe propria răspundere potrivit căreia nu avusese contact cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19 şi nu călătorise în străinătate, motiv pentru care s-a decis internarea lui la Secţia de medicină internă, şi nu la cea de Boli infecţioase.


Conducerea SJU Bistriţa a declanşat o anchetă internă în ceea ce îl priveşte pe medicul care a decis externarea, dar şi o anchetă epidemiologică, întreg personalul de la Secţia de medicină internă urmând să fie testat pentru COVDD-19.

CITEȘTE ȘI: Încă un "succes" al sistemului medical românesc. A murit a doua zi după ce a fost externat dintr-un spital din Bistriţa

Ultimele Stiri
abonare newsletter