Actualitate

Cum își petrece timpul în izolare un cuplu de corporatiști

Izolarea a devenit, vrând, nevrând, un stil de viață pentru toți românii. Poate însă uneori să fie dificil pentru un cuplu care acum lucrează de acasă să găsească armonie, să nu implice viața personală în cea profesională.

Larisa Iordache și Marius Stan sunt împreună de 2 ani, locuiesc în aceeași casă de 1 ani și jumătate și sunt în auto-izolare de aproape 3 săptămâni. Cei doi au deschis o ușă spre intimitatea lor pentru Monitorul de Cluj și au povestit cum își petrec ei zilele în izolare.


Mici ritualuri


Cei doi sunt corporatiști, așa că au posibilitatea să lucreze de acasă. Pentru a trage linie între muncă și viața personală, cei doi și-au făcut mici ritualuri. De asemenea, lucrează în camere separate, pentru a nu interfera cu munca celuilalt.

„Dimineața ne bem amândoi cafeaua pe balcon, iar când începe programul de lucru, ne separăm în camere. Din când în când ieșim la pauză de țigară pe balcon, iar prânzul ni-l luăm împreună. Avem o oră în care nu discutăm despre lucru, mâncăm liniștiți, ne uităm la vreun episod din serial. La ora 18 încheiem activitatea și ne bucurăm de timpul liber, care acum e mai mult decât înainte, că scădem timpul de mers și venit de la birou, deci mie îmi convine”, a spus Larisa.



De asemenea, cei doi spun că nu se simt la fel de obosiți, relația de cuplu s-a îmbunătățit și mănâncă mai sănătos!


„Din punctul meu de vedere, nu e foarte diferit cu privire la partea profesională. Programul rămâne același, am aceleași ședințe enervante, aceleași acțiuni programate pe care trebuie să le îndeplinesc. Eventual aș putea zice că se pierde mai puțin timp pentru că nu am echipa cu care interacționam pe parcursul zilei în timpul muncii efective. Cu privire la chestii personale, izolarea mi se pare că ne-a adus câteva beneficii, printre care cel financiar. Cheltuiam mulți bani pe mâncare și pe dulciuri când mergeam la birou. Acum nu mai consumăm atât de multe dulciuri. Mi se pare că reușim să colaborăm mai eficient de când suntem în carantină. Prioritizăm mai bine și, surprinzător, nu ne mai certăm deloc. Cred că asta se întâmplă din cauza lipsei factorilor externi care pot cauza stres și pun presiune mentală pe amândoi”, a adăugat Marius.



Excursii înlocuite cu discuții despre redecorarea casei


Până în momentul în care au fost nevoiți să se auto-izoleze, lui Marius și Larisei le plăcea să iasă în oraș cu prietenii lor, să se adune pentru jocuri de societate, să meargă la teatru sau să meargă în excursii. Fiindcă activitățile lor principale de petrecere a timpului liber țineau mai mult de ieșit din casă, cei doi au fost nevoiți să se adapteze.


„După lucru fie discutăm despre amenajări interioare (prietenii noștri se amuză că eu tot remobilez de o viață), fie ne retragem și eu citesc în timp ce el se joacă pe calculator, fie ne uităm la filme. Ne-am bucurat în ultimul timp de piesele de teatru de la Teatrul Național Cluj pe care le difuzează online. Am văzut câte o piesă pe săptămână. A, da! Să nu uităm de curățenie! Dar asta e doar activitatea mea. El bombăne în timp ce sugerez să ne apucăm”, a explicat Larisa.



Pentru Larisa, cărțile sunt un refugiu, iar pentru Marius jocurile video. Cei doi însă spun că nu abuzează de pasiunile lor în zilele de izolare.
„După program facem curățenie sau ne uităm la seriale. Sunt lucruri pe care le face orice cuplu normal în 2020. Ocazional eu mă retrag în jocuri pe calculator și ea în cărți. Îmi place să cred că nici eu, nici ea nu abuzăm de activitățile astea foarte mult. Te poți pierde în cărți la fel ca și în jocuri pe calculator”, a completat Marius.

Cei doi spun că cel mai mult le lipsesc excursiile, plimbările, și ieșirile lor în cafenele și restaurante la câte o întâlnire romantică.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter