Actualitate

Teologul clujean Valentin Guia împarte cadouri copiilor săraci: „Să se bucure de copilărie!”

De peste o săptămână încoace, în plină pandemie de coronavirus, teologul ortodox Valentin Guia este mai tot timpul pe drumuri, împărțind pachete și încurajări familiilor sărace.

Cu ajutorul oamenilor inimoși, Valentin Guia a reușit să adauge listelor existente alți zeci de copii necăjiți. Adresele pe care le primește teologul sunt verificate de voluntari, care sună ba la primării, ba la asistenții sociali și, din nefericire, peste 90% din cazuri se dovedesc a fi reale. Astfel, însoțit de soția sa, Ioana, teologul pornește la drum și, în timp ce îi îndeamnă pe oameni să stea în case, îndură frigul și oboseala pentru a le face viața puțin mai fericită celor nevoiași.

Echipat corespunzător, așa cum o cere legea, familia Guia împarte alimente, dulciuri, haine și încălțăminte familiilor chinuite de sărăcie. Înainte de a preda cadourile, teologul îi roagă pe părinți să dezinfecteze bunătățurile aduse, promițându-le că va reveni încă o dată înainte de Paște. „100%, bunul Dumnezeu va ridica de la noi această suferință și, într-o bună zi, la vară, o să ne iubim și o să ne strângem în brațe frățește cu toții!”, este ferm convins Valentin Guia.


Cu sufletul la „U”, ajutat de membrii galeriei

„Când eram fecior, căci am fost și eu o dată copil, iubeam o echipă, pe care o iubesc și acum, care mi-a rămas în suflet, chiar dacă am ales calea slujirii, de a-l sluji pe Dumnezeu. M-au contactat cei din galeria Universității Cluj. Credeți-mă, mă bufnește plânsul când mă gândesc că acolo, în acea tribună, acum 30 de ani strigam și eu «Haide, U!»”, a mărturisit duhovnicul, după ce mai mulți membri ai galeriei „studenților” l-au sprijinit în misiunea sa, punând umărul la umplerea unor coșuri de cumpărături pentru copiii săraci.

„Oameni buni, nu spre lauda noastră, căci lauda noastră e deșartă... în ultima vreme am aflat adrese noi de copilași. Ni se îmbogățește lista! Nu ne interesează politica, cei care ne conduc, dar nu o să reușească niciodată ceea ce reușiți voi pentru copilași. Nu putem noi să adunăm atâtea daruri cât sunteți voi de vrednici și ne ajutați să ajungem la cât mai mulți copilași!”, este mesajul lui Valentin Guia pentru oameni.


A ajuns până în Covasna!

Deși a fost acuzat că „are bogății”, teologul pornește la drum cu o dubiță Mercedes veche, pe alocuri ruginită, în care îndeasă toate cadourile strânse din bunăvoința oamenilor. Așa a ajuns până și în județul Covasna, acolo unde alți zeci de copii suferă din cauza sărăciei și, mai nou, din cauza sâcâitorului coronavirus. „Vă rog din suflet, nu plecați, nu ieșiți din casă, noi venim în măsura posibilităților!”, imploră Valentin Guia.

„Dacă sunt oameni care vor și știu în preajma lor vecini care au copilași și nu au ceea ce le trebuie în perioada acesta, când trebuie să stea în casă, să ne contacteze! (...) Nici nu ne gândim că, cerându-vă să distribuiți, vrem să ne aducem nouă laudă deșartă! Toate să fie spre lauda lui Dumnezeu! Noi vă rugăm pentru simplul fapt că nu știm absolut toate locurile unde sunt copii suferinzi și necăjiți”, este apelul teologului.


„Dragostea pentru voi toți și ceea ce facem noi, cu Ioana, spre regretul nostru, este doar 25% din ceea ce simțim și primim de la voi prin mesaje, telefoane sau comment-uri. Am vrea să vă întoarcem mai mult, dar suntem neputincioși!” – Valentin Guia, teolog creștin-ortodox

Ultimele Stiri
abonare newsletter