Actualitate

Săptămână decisivă în lupta cu coronavirusul! Ce au descoperit cercetătorii chinezi

Un grup de cercetători chinezi au anaizat pandemia de COVID-19 şi au tras câteva concluzii importante.

saptamana-decisiva-in-lupta-cu-lupta-cu-coronavirusul-ce-au-descoperit-cercetatatorii-chinezi saptamana-decisiva-in-lupta-cu-lupta-cu-coronavirusul-ce-au-descoperit-cercetatatorii-chinezi

Ping An, un grup de cercetători din China, au analizat cele mai afectate ţări din Europa de COVID-19, iar rezultatele inidcă un vârf maxim al pandemiei în această săptămână urmând ca de săptămâna viitoare situaţia să se îmbunătătăţească treptat.

Studiul realizat a luat în calcul resursele medicale, media de vârstă a populaţiei, dar şi controalele efecutate la persoanele din caranatină. Conform cercetătorilor, Italia a atins punctul maxim, iar numărul victimelor va începe să scadă treptat. De altfel, Italia a înregistrat pe 30 martie cel mai mic număr de îmbolnăviri din ultima perioadă, aproximativ 4000 de persoane.


Numărul deceselor a scăzut şi în Spania, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 748 de persoane decedate, deşi în mai multe zile la rând cifra a depăşit 800.

"Controalele tardive pot duce la rate de infecție de 10 ori mai mari decât în țările cu controale timpurii. Numărul de persoane afectate într-o țară depinde în mod critic de cât de rapid sunt implementate măsurile de separare și control", au concluzionat cercetătătorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter