Actualitate

Bătrânii continuă să fie înșelați prin metoda „Accidentul”. O femeie a băgat în buzunar 38.000 lei de la vârstnici naivi - VIDEO

Polițiștii clujeni au reținut o femeie bănuită de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Polițiștii clujeni, au identificat o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Jucu, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.

Conform probatoriului administrat, în perioada 15 februarie – 28 martie, femeia ar fi participat la comiterea mai multor fapte de înșelăciune, cauzând un prejudiciu total de peste 38.700 de lei.


În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat-o pe femeie pe raza municipiului Cluj-Napoca. În urma percheziției corporale efectuate, asupra femeii a fost găsită și ridicată suma de 12.500 de lei. Totodată, polițiștii au mai recuperat 21.400 de lei, bani proveniți din înșelăciuni. Astfel, prejudiciul total a fost recuperat în proporție de 90%.

Din investigații a reieșit că, la data de 27 martie, cea în cauză s-a deplasat la domiciliul unei femei de 92 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a ridicat suma de 3.500 de lei. De asemenea, la data de 28 martie, s-a deplasat la domiciliul unei persoane de 78 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a preluat 32.000 de lei.


În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că femeia ar mai fi comis o faptă de înșelăciune, prin aceeași metodă, în luna februarie a acestui an. Astfel, la data de 15 februarie, ar fi prejudiciat o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, cu suma de 3.200 de lei.

Anterior, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, fiind anunțate că fiii acestora au fost implicați în accidente rutiere și necesită intervenții chirurgicale, motiv pentru care le-au fost solicitați bani.


Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a femeii, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celorlalți participanți.


Ultimele Stiri
abonare newsletter