Actualitate

Polițiștii clujeni vor primi echipamente de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 60.000 lei

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va achiziționa echipamente individuale de protecție pentru prevenirea infectării cu coronavirus în rândul polițiștilor, în valoare de 60.000 lei.

Foto: Facebook/Poliția Română Foto: Facebook/Poliția Română

Consilierii județeni au dezbătut astăzi, în cadrul ședinței extraordinare, un proiect privind alocarea sumei de 60.000 de lei, bani din bugetul județului, pentru achiziționarea de echipamente individuale de protecție pentru prevenirea infectării și a răspândirii infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul poliţiştilor care desfăşoară misiuni şi activităţi în medii cu potenţial de infectare sau în contact cu persoane infectate.

"Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice internaţionale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de ţări, în care aproximativ 160.000 de persoane au fost infectate şi peste 5.800 au decedat, precum şi declararea „Pandemiei“ de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii la data de 11.03.2020, precum şi emiterea Decretului Preşedintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, se impune adoptarea şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a unor măsuri de limitare a răspândirii acestui virus, concomitent cu luarea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii  personalului Poliţiei Române, în general şi a celui cu atribuţii de cercetare la faţa locului, respectiv cu atribuţii în asigurarea menţinerii ordinii şi siguranţei publice în particular", se arată în referatul de aprobare a proiectului.


Printre materialele ce vor fi achiziționate din banii Consiliului Județean se numără echipamente de protecție pentru cercetarea la fața locului în condiții cu risc de contaminare, combinezoane, mănuși și măști de protecție, substanțe dezinfectante.

„Sprijinim cu toată forța lupta împotriva COVID-19. Îi protejăm pe polițiștii aflați în prima linie pentru ca ei, la rândul lor, să aibă grijă de siguranța întregii comunități și de respectarea întocmai a măsurilor dispuse pentru stoparea extinderii pandemiei", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


O secție de poliție din Capitală, închisă pentru dezinfectare. Trei poliţişti sunt la izolare

Sediul Secţiei 19 de poliţie din Sectorul 5 al Capitalei este închis pentru a fi dezinfectat. Măsura vine după ce 3 poliţişti au intrat la izolare pentru că au intrat în contact cu un coleg din altă structură a Ministerului de Interne, confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

„Activitatea poliţienescă se desfăşoară fără discontinuităţi, iar activitatea cu publicul se desfăşoară de mai multă vreme în on line sau prin intermediul serviciilor Poştei Române”, anunţă Poliţia Capitalei.


Până în momentul de față, la Cluj nu au fost semnalate cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul polițiștilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter