Actualitate

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în prima linie în lupta anti COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus, dar şi lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în prima linie în lupta anti COVID-19 Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în prima linie în lupta anti COVID-19

Lista cu spitalele care se ocupă de pacienții depistați pozitiv la coronavirus a fost publicată marți, în Monitorul Oficial. Pe lista principală se află 52 de unități medicale, care vor pune la dispoziție aproximativ 8.000 de paturi pentru cei afectați de virusul COVID-19.

De precizat că aceste spitale trebuie să elibereze paturile și să trimită pacienții cu alte simptomatologii către alte unități medicale, apoi să aștepte pacienții diagnosticați cu COVID-19. Pe această listă se regăsește și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


De asemenea, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București. De precizat că în spitalele suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19, dar care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter