Actualitate

Ce este anosmia, simptom timpuriu care poate indica infectarea cu COVID-19

Ce este de fapt anosmia si cand apare. Medicii din intreaga lume au adaugat anosmia in randul simptomelor infectarii cu noul coronavirus.

ce-este-anosmia-simptom-timpuriu-care-poate-indica-infectarea-cu-covid-19 ce-este-anosmia-simptom-timpuriu-care-poate-indica-infectarea-cu-covid-19

Cateva luni bune de la izbucnirea epidemiei s-a crezut ca noul coronavirus provoaca doar probleme respiratorii. Pacientii care aveau tuse seaca, febra si insuficienta repiratorie erau testati pentru COVID-19. Ulterior, specialistii au depistat ca multe persoane, diagnosticate apoi cu noul coronavirus, aveau si probleme digestive si se plangeau de lipsa poftei de mancare.

Recent intrata pe lista simptomelor care indica infectarea cu COVID-19 este anosmia, care inseamna pierderea mirosului. Cateodata, este asociata si cu ageuzie, adica disparitia gustului.


Ce este anosmia, un simptom timpuriu al infectarii cu coronavirus

Anosmia si ageuzia sunt semne care apar foarte devreme la pacientii cu COVID-19. Tot mai multe persoane din zonele grav afectate de infectarea cu coronavirus s-au plans ca si-au pierdut mirosul. Este, se pare, cazul pacientilor care fac forme foarte usoare ale bolii sau sunt chiar asimptomatici.

Initial medicii francezi au constatat ca anosmia ar putea fi unul dintre simptomele foarte timpurii ale COVID-19. Ulterior, americanii, britanicii si germanii au confirmat aceasta ipoteza.


Citeste AICI ce este anosmia, un simptom care indica timpuriu infectarea cu COVID-19.

abonare newsletter