Actualitate

#ÎMPREUNĂ unsingurcluj.ro: Clujul strânge rândurile în lupta împotriva coronavirus!

Cele mai importante festivaluri și evenimente din Cluj, alături de 50 de organizații locale și administrația publică, lansează unsingurcluj.ro, platforma online pentru sincronizarea eforturilor județului în lupta cu coronavirusul.

Proiectul își propune să continue acțiunile de strângere de fonduri, fonduri pe care să le pună la dispoziția spitalelor din județ, a instituțiilor publice și a inițiativelor civice din Cluj. Nevoile identificate vor fi listate în funcție de priorități, urmărind ca toate instituțiile și inițiativele civice să fie susținute și intervenția să fie una cât mai rapidă. Sunt vizate, cu precădere, achiziții de echipamente și materiale medicale, dar și finanțarea unor demersuri sociale atât de necesare în această perioadă.

Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi, apoi, redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea „biletelor de solidaritate”, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, pot să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți.


De asemenea, prin unsingurcluj.ro, inițiatorii pun la dispoziția spitalelor, instituțiilor publice și inițiativelor civice resurse logistice, creative și umane ale festivalurilor și evenimentelor clujene, ale diverșilor producători sau ale furnizorilor de servicii în acțiunile împotriva epidemiei de coronavirus.

„Pentru a asigura o conectare rapidă a nevoilor urgente cu sursele de finanțare și cu resursele disponibile, echipe din Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și Instituția Prefectului lucrează îndeaproape cu echipele evenimentelor și cu reprezentanții inițiativelor publice implicate”, arată inițiatorii „Un Singur Cluj”.


Platforma „Un Singur Cluj” este inițiată de către festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.

„La Cluj-Napoca există o echipă comună, formată din autorități, societate civilă, mediu de afaceri, universități, culte religioase care trag în aceeași direcție. În acest sens, salut ceea ce s-a constituit în acest moment, e vorba de un consorțiu de asociații și fundații, peste 50, printre care se numără festivaluri, clustere, universități, tot ce înseamnă societate civilă în orașul acesta, care din proprie decizie a luat inițiativa de a se constitui într-o structură organizată, în parteneriat cu Prefectul Județului Cluj, cu Consiliul Județean Cluj și cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, toți sub o singură siglă: Un singur Cluj!”, a declarat primarul Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter