Actualitate

AMENZI URIAȘE pentru persoanele care încalcă ordonanțele militare. Sancțiuni de 10 ori mai mari

Amenzile au crescut de zece ori pentru persoanele care nu respectă preverile celor patru ordonanțe militare emise până acum.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică măsurile adoptate prin Ordonanţa militară numărul 4. Aceasta prevede, printre altele, majorarea amenzilor acordate persoanelor fizice care nu respectă prevederile impuse.

ASTFEL, AMENZILE VOR AVEA URMĂTOARELE VALORI:

- Minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent.


- Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei cât este în prezent la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 de lei.

la sancţiuni se introduce un nou alineat care prevede că pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni complementare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter