Actualitate

Vreau acces la doctor. Vreau acces la analize. Și cel putin la o baie decentă

O clujeană gravidă, întoarsă din Germania, se plânge de condițiile în care este nevoită să stea în carantină, într-un spital vechi, în timp ce alții stau în hoteluri de patru stele. Autoritățile spun că ar putea fi condiții mai bune, dar care sunt, respectă normele.

O baie murdară, bucăți de gresie desprinse, igrasie, dar și camere cu supraveghere video, asta a găsit Ștefana Mocean, o clujeană gravidă când a fost trimisă în carantină după ce s-a întors din Germania. Odată ajunsă în Cluj-Napoca, femeia a fost carantinată într-un spital cu patru etaje, unde, susține aceasta, nu i s-a oferit dreptul să fie consultată de un medic, mâncarea pe care o primește nu o putea mânca, iar igiena este îndoielnică.

„Își bat joc de noi. Aceasta este baia pe care trebuie să o folosesc în carantina aceasta, când ei susțin sus și tare că igiena este punctul forte. Hainele murdare nu am unde să le spăl. Este absurd.  Această baie trebuie să o folosesc. În imaginația lor, această baie este din toate punctele de vedere igienică și nu reprezintă niciun risc. Poza a fost făcută imediat ce am intrat în cameră. Pe WC se observă curățenia. Aceste bucăți de faianță erau puse peste mizerie pentru a împiedica apa să vină în cameră în caz că faci duș”, a spus Ștefana Mocean, potrivit știridecluj.ro.


În ceea ce privește condițiile în care sunt nevoiți oamenii să stea în carantină, prefectul Clujului a declarat că deși ar exista loc de „mai bine”, aceste condiții sunt verificate și aprobate de Direcția de Sănătate Publică (DSP)

„Legat de condițiile de carantină, așa cum am mai spus, ele respecta normele impuse de specialiști, locațiile fiind verificate de cei de la DSP. Cu siguranță ar putea fi îmbunătățite, dar aceasta e situația în prezent”, a spus Mircea Abrudean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter