Actualitate

Bilanț sumbru pe drumurile din Cluj, în 2019: 385 de accidente grave, soldate cu 39 de decese

În cursul anului trecut, în județul Cluj, au fost înregistrate 385 de accidente grave de circulație, care s-au soldat cu moartea a 39 de persoane.

În cursul anului trecut, pe raza judeţului Cluj au fost înregistrate 385 de accidente grave de circulaţie, care s-au soldat cu decesul a 39 de persoane. Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor, se arată în bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj pe 2019.

De-al lungul anului, poliţiştii rutieri au desfăşurat 3.295 de acţiuni şi au constatat 1.511 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, în urma acţiunilor, s-a impus aplicarea a peste 47.119 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 5.688 de permise de conducere şi retrase 1.722 certificate de înmatriculare.


"Pe linie rutieră, prioritatea inspectoratului a fost şi rămâne în continuare prevenirea şi reducerea accidentelor de circulaţie grave, cât şi a consecinţelor acestora", arată reprezentanii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter