Actualitate

Director de spital din Cluj JIGNEȘTE medicii care vor echipamente de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

Mai multe cadre medicale acuză directorul unui spital din Cluj că jignește mediciicare vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

Director de spital din Cluj JIGNEȘTE medicii care vor echipamente de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți” Director de spital din Cluj JIGNEȘTE medicii care vor echipamente de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

Cadre medicale din Spitalul Clininc Județean de Urgență Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare spital din țară, îl acuză pe directorul medical, Adela Golea, că îi descurajează să poarte echipament de protecție, numindu-i „isterici și paranoici”. Asta în timp ce mai mulți angajați și-au luat echipamente din banii lor, informează Libertatea.

Mai multe cadre medicale de la spitalul din Cluj și-au căutat și achiziționat echipament de protecție, din banii lor. Asta deoarece consideră că nu au primit protecție corespunzătoare din partea instituției, după cum au acuzat ei. În plus, angajații instituției o acuză pe Adela Golea, directorul medical al spitalului, că i-a jignit, numindu-i „isterici și paranoici”.

Directoarea spune că oamenii sunt speriați, dar nu în toate cazurile temerile lor sunt și justificate.

„Există protecție pentru oameni, ne-am adaptat. Nu e de șapte stele, e de trei stele, dar trebuie să fie funcțional. Da, există o spaimă generală. Acum toți vor să fie cosmonauți, indiferent dacă au sau nu expunere. Cred că trebuie să ne protejăm fiecare pe nivelul nostru de expunere și să avem grijă de resurse. Producția este aproape zero peste tot”, a spus Adela Golea.


Cât despre jignirile aduse personalului medical care poartă echipament, Adela Golea neagă. Ea spune că a învățat personalul din subordine să se protejeze și altfel și că a încercat să încropească măsuri de protecție, chiar în lipsa celor necesare. “V-am zis, nu avem Chicago Hope. Mi-am apărat mereu colegii când am fost șef, știu în ce condiții lucrează și nu sunt împotriva lor, dar trebuie să ne adaptăm la ce avem. Nu mi se pare fair să zici că nu ai nimic. Sunt și alte metode prin care pot reduce riscul de a mă contamina, încerc să mă protejez cu altceva. Nu ai salopetă – iei cagulă impermeabilă, halat impermeabil. Mi-am luat o colegă și le-am zis: OK, astea sunt materialele, să vedem cum le putem combina, să le combinăm astfel încât să oferim protecție. Protecție 100% nu s-a putut nicăieri. Dar, până la urmă, meseria asta ne-am asumat-o cu un risc”, a explicat aceasta.

Medicul șef de la UPU Cluj, Adela Golea, a fost trimis în judecată

Medicul Adela Golea, CONDAMNATĂ DEFINITIV în dosarul prelevărilor de probe ale șoferilor aduși la UPU

abonare newsletter