Actualitate

Două doctoriţe în STARE GRAVĂ din cauza infecţiei cu COVID-19. Peste 180 de cadre medicale INFECTATE în România

Două doctoriţe de la Spitalul de Urgenţă "Prof. dr. Dimitrie Gerota" sunt în stare critică, iar la nivel naţional sunt 184 de cadre medicale infectate cu COVID-19, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

doua-doctorite-in-stare-grava-din-cauza-infectiei-cu-covid-19-peste-180-de-cadre-medicale-infectate-in-romania doua-doctorite-in-stare-grava-din-cauza-infectiei-cu-covid-19-peste-180-de-cadre-medicale-infectate-in-romania

Oficialul a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că cele două doctoriţe sunt internate la Secţia de terapie intensivă a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu".

"Sunt pe ventilaţie mecanică, au prognostic rezervat în acest moment, dar colegii lor şi colegii noştri, medicii, fac toate eforturile pentru a le salva. Ţin să menţionez că până în acest moment avem 184 de cadre medicale infectate cu COVID-19, dintre care cel mai mare focar este la Suceava, cu 90 de persoane, cadre medicale, dintre care 36 de medici. În acest moment avem 32 de persoane, pacienţi, în terapie intensivă, din care 26 sunt în stare gravă", a precizat Nalu Tătaru.

Spitalul ''Prof. dr. Dimitrie Gerota'' din Capitală a intrat pe 14 martie în carantină, după ce mai multe persoane care au intrat în contact cu un pacient infectat cu noul coronavirus, iar unele au fost depistate pozitiv. Poliţiştii au deschis ulterior un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului, fost cadru al Ministerului Afacerilor Interne, care nu declarase că venise recent din străinătate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter