Actualitate

Cadre medicale din mai multe spitale clujene cer AJUTOR comunității. NU AU ECHIPAMENTE de bază pentru lupta cu coronavirus

Personalul medical din mai multe unități medicale din Cluj fac apel disperat la comunitate pentru furnizarea cu echipamente de protecție necesare luptei cu coronavirus, precum viziere, măști sau mănuși.

Mai multe solicitări au venit pe grupul de Facebook al mișcării "Vă ajutăm din Cluj" de la cadre medicale din spitalele clujene care nu sunt pregătite corespunzător să lupte cu epidemia de  coronavirus. Astfel, personalul medical de la Spitalul de Oncologie, Institutul Inimii sau de la secția Ginecologie 1 cer voluntarilor furnizarea cu diverse materiale de protecție, pe care conducerile spitalelor nu le pot asigura.

"Medicii și cadrele medicale de la Ginecologie 1 au mare nevoie de echipamente de protecție. Toate gravidele cu Covid-19 sunt duse acolo. E spitalul oficial pentru a le trata. Sunt în prima linie și nu au cu ce să se protejeze. Au nevoie de măști, combinezoane și ochelari de protecție. Ajutați-ne", a scris un medic rezident de la acest spital pe grupul de implicare civică.


Altcineva a scris: "Vă scriu în numele meu și al colegilor mei, asistenți medicali la Centrul de Hemodializa, spitalul Municipal, Cluj. Ne poate ajuta cineva cu niste măști simple, vă rugăm?!?! Mulțumim că sunteți alături de noi!".

Acestea nu sunt singurele mesaje, un număr copleșitor de cadre medicale plângându-se de lipsa echipamentelor și cerând ajutorul clujenilor. Mai multe astfel de solicitări puteți consulta în galeria foto.

Ultimele Stiri
abonare newsletter