Actualitate

Primarul Clujului anunță că nu sunt probleme cu aprovizionarea la supermarketuri

Primarul Emil Boc a declarat că în Cluj-Napoca nu există probleme cu alimentația publică, iar supermarketurile se aprovizionează periodic. În schimb mai multe unități medicale încă nu dispun de dezinfectanți și de măști faciale.

Întrucât în ultima perioadă, tot mai mulți clujeni au dat buzna în supermarketuri ca să își facă provizii pentru perioada de carantină, Emil Boc îi asigură pe clujeni că vor găsi în continuare rafturi pline, întrucât magazinele au stocuri și continuă aprovizionarea.

"Nu există nicio problemă în privința alimentației publice. Nu există probleme la magazine, am verificat stocurile la principalele supermarketuri și ne-au asigurat că au livrare periodică și nu există niciun fel de risc", a afirmat Boc.


De altă parte, spitalele din Cluj încă se confruntă cu lipsa unor materiale și echipamente esențiale în lupta cu noul coronavirus, a adăugat primarul, însă și în acest domeniu, lucrurile încep să intre pe un făgaș normal.

"Se normalizeză și situația cu medicamentele. Mai avem încă dificultăți la dezinfectanți și măști, dar așa cum l-ați auzit pe primul ministru aseară, situația începe să fie sub cotrol total și aici, prin realizarea licitațiilor publice și oferirea către autoritățile publice centrale și locale a materialelor și echipamentelor necesare", a mai arătat edilul clujean.


Primarul Clujului face apel la responsabilitate și la calm în aceste vremuri de incertitudine și îi asigură pe clujeni că autoritățile au situația sub control.

"Suntem în prezența celor mai severe măsuri luate vreodată pe timp de pace. În aceste condiții, păstrându-ne calmul, fac apel la responsabilitate și să acționăm fără panică. Situația este sub control și nu sunt motive de panică. Sistemul sanitar se pregătește din ce în ce mai bine, pentru a face față unei eventuale crize și mai complicate, iar pentru asta avem nevoie de răgaz, pentru a câștiga timp în bătălia cu coronavirusul, pentru ca sistemul medical să aibă toate dotările pregătite. Acest lucru este foarte important, prin respectarea deciziilor autorităților statului. Se plătesc salarii, se plătesc pensii, ajutoare sociale, nu există o problemă din această privință", a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter