Actualitate

Italia speră. Oraşul în care s-a produs prima îmbolnăvire nu a mai raportat niciun caz nou

Codogno, oraşul în care s-a înregistrat prima infectare cu noul COVID-19 în Italia, a anunţat că nu au fost raportate cazuri noi pentru prima dată

italia-spera-orasul-in-care-s-a-produs-prima-imbolnavire-nu-a-mai-raportat-niciun-caz-nou italia-spera-orasul-in-care-s-a-produs-prima-imbolnavire-nu-a-mai-raportat-niciun-caz-nou

În Codogno, oraș aflat în apropiere de Lodi, nu a apărut niciun caz nou de coronavirus pe 24 martie, semn că închiderea zonelor roșii a avut efect. Codogno și celelalte 11 municipalități din jurul său sunt închise din 21 februarie.

Cu toate acestea, oficialii din Lombardia îi îndeamnă pe oameni „să nu lase garda jos”. Consilierul pentru sănătate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris pe Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi”.


În Lombardia, numărul de infecții a crescut la 30.703, iar tendința de creștere a spitalizărilor a continuat.

Până acum, în Italia s-au înregistrat 69.176 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și 6.820 de decese, un bilanț la care s-a ajuns în aproximativ o lună. 8.326 de persoane s-au făcut bine între timp, astfel că 54.030 sunt cazurile active. Dintre acestea, însă, 3.393 sunt în stare gravă.


 

abonare newsletter