monitorulcj.ro Menu

Actualitate

142 de locuri noi de carantină, în județul Cluj

Numărul locurilor de carantină din județul Cluj a fost suplimentat cu încă 142 de locuri.

Consiliul Județean Cluj preia un spațiu suplimentar de carantină format din două imobile cu o capacitate actuală de cazare de 142 de locuri. Acestea vor fi repartizate de către Direcția de Sănătate Publică în funcție de regulile specifice de carantină.

Măsura este una de prevenție și face parte din planul de organizare timpurie astfel încât județul Cluj să facă față nevoilor de cazare în regim de carantină. Măsura și, respectiv, sprijinul vor fi menținute atâta timp cât situația medicală o va impune.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Cluj va oferi în cursul zilei de astăzi, luni, 23 martie 2020, cadrul legal necesar astfel încât Consiliul Județean să poată deconta următoarele cheltuieli necesare funcționării corespunzătoare a spațiului de carantină menționat, astfel:

- alocația de cazare în valoare de 230 de lei/zi care include costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape;

- indemnizația de cazare în cuantum de 70 de lei/zi care include următoarele cheltuieli: trei mese/zi, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare – câte două perechi de pijamale și două perechi de papuci de unică folosință.

Conducerea instituției analizează toate variantele prin care, financiar sau prin punere la dispoziție de imobile, poate să susțină eforturile medicale de carantinare.