monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Numărul bolnavilor de CORONAVIRUS urcă spre 300! Două cazuri noi la Cluj

Un număr de 277 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică.

numarul-bolnavilor-de-coronavirus-urca-spre-300-doua-cazuri-noi-la-cluj

UPDATE: Unul dintre cazuri este o femeie de 50 de ani, care s-a prezentat  la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în 17.03.2020, cu subfebrilități, slăbiciune generală, tuse, greață, cefalee, dureri articulare. Ea a călătorit în Austria cu mașina personală, anterior declarării ca zonă galbenă. Starea sa generală esre bună, fără elemente de gravitate.

Și al doilea caz este tot o femeie, 31 ani, contact al cazului pozitiv nr. 71 din Brașov. Are o stare generală bună, fără elemente de gravitate. Contacții au fost identificați și recoltați pentru testare.


Aproape 300 de persoane au contactat până în prezent virusul COVID-19. Dintre acestea, 25 au fost declarate vindecate şi externate - 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.


Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.