Actualitate

Un român, testat pozitiv cu CORONAVIRUS în Spania, s-a urcat într-un avion şi a venit în ţară

​​Un cetățean român care avea un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) a ignorat toate recomandările și s-a îmbarcat într-un avion spre București. În aeronavă erau aproape 60 de persoane.

un-roman-testat-pozitiv-cu-coronavirus-in-spania-s-a-urcat-intr-un-avion-si-a-venit-in-romania un-roman-testat-pozitiv-cu-coronavirus-in-spania-s-a-urcat-intr-un-avion-si-a-venit-in-romania

"În cursul zilei de 17 martie anul curent, pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.


Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș. S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile'', a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

abonare newsletter