Actualitate

Hotelierii din Cluj cer măsuri! Vor amânarea impozitelor și scutirea de la plata contribuțiilor sociale

Reprezentanții celor mai mari hoteluri din Cluj au solicitat măsuri ferme pentru a face față crizei provocate de coronavirus.

Printre măsuri se află amânarea cu un an a impozitului pe clădiri, dar și scutirea pe 6 luni de la plata contribuțiilor sociale. Hotelierii spun că în cazul în care nu se vor lua măsuri ferme, 800 de angajați vor rămâne fără serviciu.

„A avut loc o întâlnire reprezentanților a 8 hoteluri din Cluj-Napoca, reprezentând 45% din capacitatea de cazare, în care s-au discutat problemele comune ale industriei hoteliere din punct de vedere economic în această perioadă. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu oamenii după prăbușirea sistemului hotelier, în condițiile în care lumea nu mai circulă, nu se mai organizează evenimente publice. Încasările tind spre zero, reprezentanții hotelurilor caută soluții comune privind protecția angajaților din hoteluri pentru că dacă nu se face nimic, în 2-3 luni 800 de angajați ai hotelurilor prezente și alții de la alte hoteluri vor trebui să fie disponibilizați”, a declarat avocatul Mircea Pop, reprezentantul hotelierilor clujeni, citat de Mediafax.


Reprezentantul unui hotel din Cluj-Napoca a precizat că unitatea de cazare a pierdut 20.000 de euro în ultimele 24 de ore, doar din anularea rezervărilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter