Actualitate

Prefectul îi îndeamnă pe clujenii din diaspora să nu vină acasă de Paști: "Nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine"

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, îi îndeamnă pe clujenii de peste hotare să nu revină în țară de sărbătorile pascale, existând riscul ca aceștia să fie carantinați sau izolați și să nu se poată bucura de vacanță.

"Vă rog foarte mult, să vă anunțați rudele, prietenii, cunoștințele, care intenționează să vină de sărbători acasă:  nu vor petrece sărbătorile în condiții normale, vor sta în izolare la domiciliu împreună cu familia, pentru că automat și familia va intra în izolare la domiciliu, sau în carantină în locații special amenajate (dacă vin din Italia). Rugămintea mea este să vă îndrumați cunoștințele și rudele, să nu vină acasă de sărbători, pentru că nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine", a declarat Abrudean.

Prefectul a afirmat că toate persoanele care vin din Italia, care a fost declarată zonă roșie, intră automat în carantină instituționalizată. Ei sunt chestionați, evaluați și transportați către locațiile de carantină de pe raza județului Cluj, urmând apoi să le fie prelevate probe care vor fi testate la aparatele de testare pe care le vom avea la dispoziție. 


Mai mult, începând de duminică, 15.03.2020, ora 21:00, toți cetățenii care vin  din țările cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, intră automat în izolare la domiciliu. Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică, lista fiind actualizată în permanență. În acest moment, lista cuprinde următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia. Toate persoanele care vin din aceste țări, vor intra direct în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter