Actualitate

Șulea vrea un nou mandat. Se apropie alegerile, motiv pentru care, Strada Valea Gârbăului, ignorată ani de zile, va fi asfaltată!

După ce de ani de zile floreștenii de pe străzile Valea Gârbăului și Răzoare cer cu disperare asfaltarea străzilor pe care locuiesc, acum, cu câteva luni înainte de alegeri, primarul Horia Șulea anunță că încep lucrările.

Strada Valea Gârbăului a ajuns să fie aproape impracticabilă în urma, dar și a mașinilor de mare tonaj care circulă des înspre blocurile în construcție, după spusele floreștenilor care locuiesc în zonă.

Autoritățile locale au ignorat plângerile, petițiile și chiar articolele din presă. Monitorul de Cluj a scris nu doar o dată despre situația din acea zonă. Însă floreștenii care trec zi de zi pe acel drum nu renunță și speră că cineva le va asculta doleanțele.


Gropile, un pericol

Floreștenii care locuiesc pe străzile Valea Gârbăului și Răzoare și nu au o mașină 4x4 se chinuie de ani de zile să ajungă ori acasă ori la serviciu din cauza stării în care se află drumul.

De multe ori, încearcă să facă slalom printre gropi, părăsind astfel parțial carosabilul sau trecând pe contrasens. Din cauza numeroaselor curbe, de multe ori șoferii își pun viața în pericol, pentru a-și salva mașina. De asemenea, lipsa trotuarului pune în pericol și pietonii care circulă pe drum, mai ales pe mamele care își scot copiii la o plimbare cu căruciorul.


„Este extrem de periculos, că nu este trotuar în condițiile în ca sunt foarte mulți copii mici și mămici cu cărucioarele pe strada pe care mașinile fac jaloane”, a spus Andreea, o tânără care locuiește în zonă.

Reparații în batjocură

În mai multe rânduri a părut să existe bunăvoință din partea administrației locale și au fost trimiși muncitori, care să „peticească” drumul. Floreștenii au trebuit să se mulțumească cu atât. Însă, din păcate, doar gropile mari au fost reparate, cele mici fiind lăsate să crească mari și frumoase, asemenea lui Făt-Frumos din Lacrimă, într-o lună, cât alții într-un an.


Încep lucrările, că se apropie alegerile

După ani de zile de plângeri, acum că se apropie alegerile locale, primarul Horia Șulea a anunțat că marți vor începe lucrările de reabilitare a străzilor Valea Gârbăului, Răzoare și Crizantemelor.

„Începând de marți, 17 martie 2020, în cadrul programului de modernizare a străzilor comunale se va trece la asfaltarea completă a zonei Valea Gârbăului, Răzoare, Crizantemelor. Marți se va lucra de la DN1/Avram Iancu-Metro până la intersecția cu Răzoare, Miercuri și joi se vor asfalta străzile Răzoare și Crizantemelor până la strada Tăuțiului, iar vineri, strada Valea Gârbăului, integral, de la DN1/Avram Iancu până la intersecția cu Răzoare. După ce se va asfalta, se va trece la operațiunile de trasare a marcajelor rutiere și instalarea semnelor de circulație”, a transmis Horia Șulea, primarul comunei Florești.

abonare newsletter