Actualitate

Voluntarii care îți aduc cumpărăturile la ușă, dacă stai izolat. Cum te poți implica

Persoanele în vârstă sau bolnave sunt nevoite să stea acasă din cauza epidemiei de coronavirus și au nevoie de o mână de ajutor pentru aprovizionare. Câțiva voluntari s-au mobilizat și le aduc cumpărăturile direct în fața ușii.

Un grup voluntari din Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Făgăraş, Timişoara şi Iaşi oferă ajutor celor aflaţi în izolare. Ei fac cumpărăturile în locul persoanelor vulnerabile și le aduc direct la ușa celor aflați în nevoie. Cu un simplu apel, lista de cumpărături ajunge la voluntarii proiectului "Cumpărături la ușa ta".

"Am început proiectul Cumpărături la ușa ta prin care vom crea o rețea de voluntari care va aproviziona cu alimente de bază persoanele aflate în izolare și nu se pot aproviziona singure. Zilele astea vom lansa un call center unde oamenii vor putea suna pentru a plasa comenzi. Marian Rădună e omul care a început proiectul și care deja livrează comenzi în București", a transmis Mihai Matei, unul dintre voluntarii din Cluj.


CUM TE POȚI IMPLICA

Întrucât numărul celor izolați la domiciliu este în creștere de la o zi la alta, tinerii au lansat un apel public pentru cei interesați să ajute, fie pentru preluarea apelurilor, în call center (puteți aplica aici), fie la cumpărarea și livrarea produselor (formular de înscriere aici). De asemenea, puteți susține proiectul prin donații care vor acoperi diverse cheltuieli ale proiectului (puteți dona aici) sau dăruind un telefon pe care nu îl mai folosiți.

Coordonatorii proiectului fac un apel și față de alte grupuri cu activitate de acest gen, pentru a-și uni forțele.


"Este un demers inclusiv și am vrea să colaborăm cu grupuri din alte orașe. Avem deja call center-ul care e destul de complicat de făcut și ne-am bucura să lucrăm cu mai multe grupuri astfel încât să acoperim cât mai multe zone. Putem delega coordonarea pe zone și să folosim împreună call center-ul. Dacă știți de alte inițiative vă rog să le faceți legătura cu noi", au transmis coordonatorii proiectului.

abonare newsletter