Actualitate

Clujeni dați afară de angajatori, blocați în nordul Italiei

Zeci de români, printre care și clujeni, persoane care lucrau în turism, care aveau sau nu contracte de muncă și care au fost disponibilizați de angajatori, sunt blocați în nordul Italiei și sunt îngrijorați.

Italia este acum o zonă rosie și stațiunile montane au fost închise. Au fost restricționate călătoriile, anulate zborurile spre România, suspendate temporar și cursele autocarelor și microbuzelor. Nici în interiorul Italiei oamenii nu se pot deplasa. Sunt localități, stațiuni situate în vârful muntelui unde există doar hoteluri și pârtii de schi. Nu trec autostrăzi pe acolo, nu trec trenuri, astfel că sunt șanse puține ca acești oameni să dea peste alți români care i-ar putea ajuta, așa că românii sunt pur și simplu blocați, spun că nu au cum să plece de acolo și nici măcar nu au cu ce, informează Digi24.

Conform legii, angajatorii sunt obligați să-i cazeze, să le dea de mâncare până la sfârșitul crizei, dacă mai au contracte de muncă. Dar românii spun că lucrul acesta nu se întâmplă, că angajatorii nu-și mai asumă responsabilitatea, că sunt lăsați să doarmă în frig, spun că nu au de unde să-și cumpere de mâncare. Iar cei care au rămas fără contracte sunt dați afară. Li se spune să caute alte variante.


Ar fi în jur de 100 de români acolo, sunt mai multe grupuri din Cluj, din Borșa, grupuri de 20-25 de persoane. Ei spun că au anunțat Consulatul și Ambasada, că au primit și răspunsuri, doar că echipa de la Consulat este foarte solicitată, sunt mulți români care sună pentru ajutor. Consulatul i-a sfătuit să nu plece nicăieri și să meargă la Poliție, la Carabinieri, dacă angajatorul nu-și respectă contractul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter