Actualitate

Coronavirusul suspendă temporar circulația unor trenuri! Vezi despre ce trenuri e vorba în județul Cluj!

CFR Călători va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri, printre care și unele care circulă în județul Cluj.

CFR Călători va suspenda temporar unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Trenurile de navetă din Cluj, pentru elevi, suspendate:

*4109 – Bistrița Nord-Dej Călători
*4134 Sighetu Marmației – Cluj – Napoca
*3642 – Bratca – Huedin
*3643 – Huedin – Piatra Craiului
*4305 – Dej Călători – Cluj-Napoca
*4484 – Dej Călători – Ilva Mică
*4703 - Ilva Mică - Cluj-Napoca


CFR Călători monitorizează atent gradul de ocupare a trenurilor în condițiile în care mai multe companii/societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor. În aceste condiții este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulație al trenurilor va fi anunțată public.

În toate situațiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Măsurile luate în această perioadă au ca scop restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu.
De asemenea, întrucât Ucraina sistează începând cu data de 17.03.2020, circulația trenurilor internaționale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulația trenurilor internaționale 380/381 București Nord – Suceava – Vadu Siretului și retur, până la/de la Suceava și suspendă circulația trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului și retur.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

CFR recomandă pasagerilor ca înainte să plece în vreo călătorie să se informeze în legătură cu posibilele modificări.


RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie


Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării.

CFR Călători solicită pasagerilor săi respectarea atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătăţii în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și organele competente.


Recomandările CFR Călători pentru pasageri:

Pentru evitarea supra-aglomerării la anumite trenuri din această perioadă, restrângerea efectelor, protecția, siguranța și securitatea călătorilor/ partenerilor de călătorie și a personalului propriu, rugăm toți călătorii:


să își planifice din timp călătoria;
să îşi procure cu anticipație legitimaţiile de călătorie, de preferat online;
să respecte Setul de reguli emis de Ministerul Sănătăţii și deciziile organelor abilitate;
să mențină distanța de cel puțin 1 metru față de celelalte persoane din punctele de vânzare bilete;
să efectueze plata cu cardul acolo unde este posibil în punctele de vânzare bilete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter