Actualitate

Plățile parcărilor și a locurilor de veci, amânate până în 30 iunie

Consiliul Local Cluj-Napoca a decis amânarea termenului limită pentru plata locurilor de parcare și a locurilor de veci până la finalul lunii iunie, pentru evitarea aglomerației, în contextul epidemiei de coronavirus.

În mod normal, termenul limită pentru plata acestor taxe era data de 31 martie, motiv pentru care Consiliul Local Cluj-Napoca a decis amânarea acestuia până la 30 iunie, pentru a evita formarea cozilor la ghișee. 

"Primul obiectiv este acela de a prelungi până în 30 iunie termenul de plată a parcărilor și a taxelor de concesiune la cimitire, pentru a evita aglomerația la ghișee, pentru că termenul era 31 martie și am fi avut în perioada de sfârșit a lunii o aglomerație la ghișeele de relații cu publicul. În consecință, am procedat la extinderea acestei perioade până la 30 iunie", a declarat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de îndată a consiliului local.


Edilul a spus că urmează ca guvernul să prelungească, la rândul său, perioada de plată a taxelor și impozitelor locale, fiind singura autoritate capabilă să amâne termenul de plată

"Să sperăm că și guvernul, așa cum a anunțat, va prelungi perioada de plată a impozitelor și taxelor locale, adică taxa pe apartament, taxa pe mașină, taxele pe terenuri, până în 30 iunie, dar acest lucru poate fi făcut doar prin ordonață de urgență, pentru că trebuie modificat codul fiscal. Pentru partea care ține de parcări și partea care ține de cimitire, suntem noi competenți la nivel local și putem să luăm această decizie", a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter