monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Elevii și studenții rămân în continuare acasă

Elevii și studenții rămân în continuare acasă.Suspendarea cursurilor în școli și facultăți va fi continuată, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Elevii și studenții rămân în continuare acasă

Aceasta a spus că ”în urma analizei situației și a evoluției vom stabili până când vom ține cursurile închise”, fără să avanseze o dată anume sau o perioadă până la care vor fi suspendate cursurile.

„Așa cum este deja cunoscut, suspendarea cursurilor va continua. În Hotărâre 6 a CNSSU era deja prevăzută modalitatea prin care cursurile în preuniversitar și universitar. În urma analizei situației și a evoluției vom stabili până când vom ține cursurile închise.  reocuparea este pentru sănătatea copiilor și a prevenirii îmbolnăvirii. Consider oportun să păstrăm cursurile suspendate”, a transmis Anisie.

Cursurile sunt suspendate din data de 11 martie până pe 22 martie în învățământul preuniversitar și până pe 31 martie în învățământul universitar.


În contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecției cu noul Coronavirus, Universitatea Babeş-Bolyai a decis vineri, 13 martie 2020, prelungirea perioadei de suspendare a activităților didactice față în față până în data de 31 martie 2020.
Decizia se aplică și altor activități derulate în cadrul Universității, care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, prelegeri, workshop-uri, competiții sportive, spectacole programate pentru perioada următoare).

Conducerea UBB a decis inițial (marți, 10 martie 2020) suspendarea temporară, în perioada 11-22 martie 2020, a activităților didactice față în față, ca măsură de prevenire a răspândirii riscului de infectare cu noul Coronavirus.

Conform hotărârii inițiale, activitățile didactice vor continua să fie organizate în sistem online, iar cele care nu pot fi derulate prin intermediul platformelor electronice vor fi recuperate.