Actualitate

Lecții de română și matematică la televizor. Zeci de profesori s-au oferit să predea lecții pentru programul „Teleșcoala”

Teleșcoala debutează luni, 16 martie, la ora 9 dimineața pe TVR 2, pe TVR+ și pe canalul de YouTube al TVR. Profesorii vor preda lecții de română și matematică la televizor.

Lecții de română și matematică la televizor. Lecții de română și matematică la televizor.

Instituția a publicat orarul săptămânal după care vor fi difuzate lecțiile zilnice. Potrivit Edupedu.ro, în prima săptămână vor fi 4 profesori de gimnaziu, 2 de limba română și 2 de matematică, iar pentru liceu – 8 profesori, pentru că sunt mai multe materii de recapitulat. „Sunt peste 40 de profesori voluntari”, implicați în acest proiect au precizat sursele Edupedu.ro.

Orarul lecțiilor la televizor

Potrivit orarului publicat de TVR, pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a orele sunt dimineața, de la 9 la 10, în calupuri de câte 30 de minute pentru limba română și 30 de minute pentru matematică.


Pentru liceu, luni și marți orele televizate vor fi pentru matematică și limba română, iar miercuri – biologie și istorie, joi – istorie și geografie, vineri logică și engleză. Cursurile televizate încep la ora 15:00 și se încheie la ora 16:00.

„Învățarea este un proces continuu, prin urmare noi toți trebuie să-l susținem și indiferent de momentul în care ne aflăm trebuie să oferim posibilitatea elevilor și profesorilor de a rămâne în contact. (…) Cursurile sunt de limbă și literatură română, de matematică, istorie, fizică, geografie, chimie,” a declarat Monica Anisie, ministrul Educației


Zeci de profesori s-au oferit voluntari

Programul Teleșcoala, anunțat pentru luni dimineață la ora 9 pe TVR 2 „a creat un curent de solidarizare” în rândul profesorilor, susține ministrul Educației Monica Anisie. Aceasta a anunțat că dacă vineri erau 40 de profesori care se oferiseră voluntară pentru susținerea lecțiilor televizate, acum sunt deja 50 de cadre didactice. Este vorba despre profesori de gimnaziu și de liceu care vor fi înregistrați în studioul 4 al TVR cum își predau lecția, folosind un laptop.

„Pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a în parteneriat cu TVR realizăm cursuri în vederea susținerii pregătirii lor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Teleșcoala începe de mâine dimineață de la ora 9, primele cursuri pentru elevii claselor a VIII-a și după-amiază, de la ora 15:00, pentru clasa a XII-a.


În această perioadă s-a creat un puternic curent de solidarizare în jurul ideii de continuare a educației de acasă. Și multumesc profesorilor care au răspuns apelului MEC de a se implica în filmarea acestor cursuri pentru elevii noștri. Au răspuns invitației noastre peste 50 de profesori, vineri erau 40, între timp numărul s-a mărit, acum avem 50 de profesori care s-au oferit să realizeze aceste cursuri prin Teleșcoală. Le mulțumesc și îi invit să participe activ la aceste cursuri realizate prin Teleșcoală”, a declarat Monica Anisie.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter