Actualitate

11 recomandări pentru oprirea infectării cu coronavirus. Ungureanu: "COVID-19 poate fi învins cu calm, inteligență, organizare"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat o listă cu recomandări pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Emanuel Ungureanu recomandă evitarea ieșirilor care nu sunt necesare, organizarea unor grupuri prin care și cei mai vulnerabili, în special vârstnicii, să poată fi aprovizionați cu alimente și medicamente, dar și protejarea personalului medical, pus la încercare în aceste zile.

"Recomandări cu caracter URGENT!


1. Nu ieșiți din casă decât dacă este strict necesar!

2. Organizați-vă în cartiere, pe asociații de locatari pentru a merge la cumpărături în mod organizat, scutind pe cei bătrâni sau bolnavi cronici de drumuri inutile.


3. Protejați personalul medical, nu mergeți la spital decât după ce v-ați consultat cu medicul de familie!

4. Fac un apel la Ministerul Sănătății să doteze medicii de familie cu echipamente de protecție și dezinfectant, ei sunt cei din prima linie în relația cu bolnavii cronici sau în vârstă!


5. Nu intrați în panică, avem alimente suficiente, hipermarketurile vor rămâne deschise, inclusiv farmaciile, chiar și în timpul stării de urgență!

6. Comunicarea Direcțiilor de Sănătate Publică este extrem de deficitară, fac un apel la STS să organizeze mai multe linii de comunicare la care cetățenii să primească informații 24 din 24 cu ajutorul unor voluntari antrenați în prealabil. Panica poate omorî mai mult decât coronavirus.


7. Guvernul trebuie să dea luni câteva ordonanțe de urgență care să permită finanțarea rapidă și îndestulătoare a spitalelor de linia întâi în lupta cu COVID 19 că Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca!

8. Sunt zeci de spitale în care nu au ajuns cantități suficiente de echipamente de protecție și dezinfectanți, DSP urile trebuie să raporteze zilnic aceste situații și aprovizionarea să se facă rapid


9. Guvernul trebuie să schimbe urgent procedurile pentru ca spitalele care sunt implicate în lupta cu virusul COVID 19 să poată achiziționa în procedură simplificată toate echipamentele și medicamentele necesare pentru situații de urgență.

10. Guvernul trebuie să își mărească urgent capacitatea de testare, la Cluj, Spitalul de Boli Infecțioase a cumpărat aparatură și kituri suplimentare de testare. Nu faceți presiuni să fiți testați fără a avea simptome, eu nu m-am testat azi pentru Coronavirus, aș fi irosit un test pentru cineva în nevoie. Fiți rezonabili, empatici și solidari!

11. Biblia spune: " Un duh mâhnit usucă oasele, dar o inimă veselă este un bun leac"!

Umorul și hazul de necaz sunt sănătoase doar dacă sunt dublate de responsabilitate și autocontrol", a transmis deputatul Emanuel Ungureanu.

Mai mult, parlamentarul face apel la calm și inteligență pentru a învinge noul coronavirus, dar și la solidaritate și empatie față de ceilalți și mai ales față de medici.

"COVID-19 este un dușman redutabil dar poate fi învins cu calm, inteligență, organizare și hotărâre. Să fim solidari unii cu alții, empatici și să ne susținem personalul medical care se va implica eroic în aceste zile pentru a salva cât mai multe vieți!", a adăugat Ungureanu.

abonare newsletter