Actualitate

A murit Carmen Galin! Actriţa ar fi împlinit 74 de ani astăzi

Carmen Galin s-a stins din viaţă vineri, 13 martie, cu o zi înainte împlinierea vârstei de 74 de ani.

a-murit-carmen-galin-actrita-ar-fi-implinit-74-de-ani-astazi a-murit-carmen-galin-actrita-ar-fi-implinit-74-de-ani-astazi

Carmen Galin a fost o actriță cunoscută pentru rolurile sale din piesele de teatru, precum şi pentru rolurile din cinematografie. În 1995, actriţa s-a retras complet din activitate şi din viaţa publică, dedicându-se cu discreţie unor acţiuni umanitare. În 2016, a primit premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

“Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, este mesajul apărut, vineri, pe pagina de Facebook a cântărețului Nicu Alifantis.


Carmen Galin a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1967, ca şef de promoţie, fiind studenta profesorilor Sanda Manu, Ion Cojar, Dinu Negreanu şi Mihai Mereuţă. A fost colegă de promoţie cu Adela Mărculescu, Ioana Bulcă, Irina Mazanitis, Ilie Gheorghe, Sybilla Oarcea, Eusebiu Ştefănescu, Mitică Popescu şi Cristina Stamate.

A jucat pe scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1967-1970), Teatrul Naţional din Cluj-Napoca (1970-1975), Teatrul Mic din Bucureşti (1975-1990) şi Teatrul Naţional Bucureşti (1990-1995).

Ultimele Stiri
abonare newsletter