monitorulcj.ro Menu
Actualitate

E interzis sexul în timpul epidemiei de coronavirus? Ce riscuri implică sărutul!

Virusurile de tipul Corona nu sunt transmisibile pe cale sexuală, dar COVID-19 este o necunoscută.

e-interzis-sexul-in-timpul-epidemiei-de-coronavirus-ce-riscuri-implica-sarutul

Coronavirusul se poate lua prin sex anal, dar şi sexul normal ar putea fi un pericol. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat oficial că epidemia de coronavirus este pandemie după ce boala virală COVID-19 a ajuns, în lume, la 118.000 de cazuri în 114 ţări, cu 4.291 de decese.


Site-ul vice.com a realizat un material intitulat„Toate întrebările despre sex şi coronavirus pe care ţi-e ruşine să le pui”, în care a tratat problema sexului în timpul unei pandemii. “Majoritatea experților în sănătate au zis să ne spălăm pe mâini măcar douăzeci de secunde, să stăm acasă dacă suntem bolnavi, să păstrăm distanța față de ceilalți oameni în mijloacele de transport în comun. Dar rămâne întrebarea: ne mai putem săruta și noi? Se transmite virusul pe cale sexuală? Și dacă nu poți pune mâinile pe față, le poți pune altundeva?”, a scris sursa citată.

“La fel ca în cazul oricărei interacțiuni umane, fii precaut; dacă ai febră, te doare gâtul, tușești sau ai alte simptome de răceală, nu ieși la date-uri. Asta e valabil în general, nu doar acum cu epidemia asta…”

Citeste recomandarile in timpul epidemiei de coronavirus AICI.