Actualitate

Traseul clujencei cu coronavirus. Pe unde s-a plimbat

Femeia din Cluj care a fost depistată pozitiv cu coronavirus s-a deplasat singură la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca joi dimineață.

Numărul de persoane aflate în izolare este de 987, numărul de persoane ieșite din izolare până la această oră este de 415. În carantină instituționalizată se află în acest moment 46 de persoane, 7 dintre cei 53 care au fost inițial și au fost transferați apoi în  județele de domiciliu.

Există două cazuri confirmate în județul Cluj, o persoană care este internată la Spitalul de Boli Infecțioase şi o persoană care este internată în Timişoara la Spitalul de Boli Infecţioase, carantinate în Arad şi transferate ulterior la Timişoara. De asemenea, se află două persoane confirmate pozitiv din Mureş, două din Covasna, o persoană din Iaşi carantinată la Satu Mare şi pacientul din Maramureş, care a fost primul internat aici. Starea tuturor este una bună, fără probleme.

Joi a fost depistată pozitiv o femeie cu vârsta de 33 de ani din județul Cluj, care a ajuns în vama Borş cu autoturismul în data de 10 martie ora 03.00 dimineața.

În maşină a fost însoţită de două persoane, una din Caraş Severin şi o altă persoană din Oradea. Aceste 3 persoane au intrat în izolare la domiciliu, cei din Caraş-Severin au lăsat-o pe femeia din Cluj la rude după care nu au mai interacționat cu nimeni. Femeia din Oradea a rămas izolată la domiciliu la rude. Femeia din Cluj a ajuns la rude în Cluj-Napoca, ulterior dimineaţa s-a cazat la un hotel în Cluj-Napoca. După 2 ore s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptome, pe jos. Până în prezent au fost identificaţi 7 contacţi cărora li s-au preluat probe, urmând ca rezultatele să le avem în cursul zilei de azi.

abonare newsletter